Национална асоциация на ресурсните учители

България

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ" СТАРТИРА КАМПАНИЯ

Публикувано на 2012-10-18

СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“, подписа договор с Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“ за старта на дарителска DMS кампания „Бъдеще за децата“.

Целта на кампанията е набиране на средства за разширяване дейността на Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания в град Казанлък и осигуряване на издръжката му за следващата година. За разширяване на Центъра община Казанлък предостави материална база, но са необходими средства за отремонтирането й и адаптирането й за нуждите на децата и младежите с увреждания.

В малък град като Казанлък, децата със специфични потребности са много, а случаите им – различни. Те и техните родители,  имат нужда от предоставянето на комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация,  социално-правни консултации, образователно и професионално ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване и насочване.

Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ е учредена през 2003 година от родители на деца с увреждания, специалисти и съмишленици. Мисията на организацията е промяна на обществените нагласи към децата с увреждания, съдействаща за тяхната интеграция и социализация. От 2010 година Сдружението е член на „Национална мрежа на децата“.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е част от дейността на организацията и всички наши усилия са насочени към разширяване на дейността му.

Липса на достатъчно средства  възпрепятства използването на цялата съществуваща материална база (от началото на 2012 г. Община Казанлък предостави сграда за целите на сдружението – 200 кв. м + 1 дк двор – в момента са ремонтирани се използват около 80 кв.м.) от една страна, а от друга не позволява разширяване на дейнотта му и обхващането на по-голяма група от деца и младежи с увреждания в Казанлък и региона. В момента центъра работи с 25 деца и младежи от Община Казанлък. При пълен капацитет би могъл да обхване 40 деца и младежи.

         Зад нашата кауза, застана и Мис България 2011 – Ваня Пенева. Слънчевото момиче от града на розите, се съгласи да подкрепи децата и младежите с увреждания, като стане лице на кампанията.

 Всеки, който желае да подпомогне Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в гр. Казанлък, може да изпрати SMS с текст DMS MOGA, на номер 17 777. За всеки дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.

Кампанията получава минимум 90% от всички финансови постъпления, а останалата сума покрива административни разходи по проект DMS и невзетите плащания от страна на операторите.

Който желае да участва в капманията  с идеи, насоки, включване в екипа и други, може да се свърже със Сдружението на тел.: 087/8379261, e-mail: special_child@abv.bg.

Екипът на Сдружението ще фокусира своите усилия в осъществяването на вече разработения план за кампания, така че да гарантира нейната ефективност.Радваме се, че на този етап сме успели да създадем отношения на доверие с редица дарители в Казналък и София. До сега не е използван механизъм и кампания, чрез които повече хора от цялата страна да се докоснат до работата на нашата организация. Ето защо в периода от 10 октомври до 31 декември (с възможност да бъде удължен срока) ще реализираме по-мащабна кампания за набиране на средства, като включим и DMS дарителство. По този начин ще популяризираме каузата не само на местно, но и на национално ниво.

       Ще се радваме за в бъдеще да осигурим практични, образователни и терапевтични занимания за децата и младежите с увреждания.

      Дарителската инициатива, ще премине под надлов „Аз мога. Ти можеш. Ние можем!“

      Защото ние вярваме, че децата и младежите с увреждания могат да имат своето бъдеще и ние можем да помогнем за това!

Logo
Регистър на ресурсните учители и специалисти
http://www.teach.bg

Последно от НАРУ

Честит първи учебен ден

Публикувано на 2021-09-15

УВАЖАЕМИ РЕСУРСНИ УЧИТЕЛИ И СПЕЦИАЛИСТИ,   УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ, 15 септември е сред...

“Четем с Ася и Явор”- първият буквар за ученици с различен майчин език ...

Публикувано на 2021-09-13

Първият български буквар за ученици с различен майчин език от българския е достъпен безплатно на сайта 

Старт на проект "Знания за правата на човека"

Публикувано на 2021-09-13

През септември 2021 година стартира проект "Знания за правата на човека", финансиран от Фонд Активни граждани...

Проучване за изграждане на социално-емоционални компетентности у деца на...

Публикувано на 2021-08-31

На 31.08.2021 г. се проведе транснационална онлайн среща по проект „Изграждане на приобщаващо общество чрез...

Международен ден на младежта

Публикувано на 2021-08-13

Международният ден на младежта се отбелязва всяка година на 12 август, като насочва младежките проблеми към...

Logo
Регистър на ресурсните учители и специалисти
http://www.teach.bg

Последно от ПРОЕКТИ

ЗНАНИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА

Публикувано на 2021-09-13

Начална дата: 01.09.2021 Крайна дата: 01.02.2021 Продължителност: 18 месеца  Проект "Знания за правата на човека" се...

ВКЛЮЧВАЩИ БАЛОНЧЕТА:МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ДЕЙСТВИЕ/INCLUSIVE BUBBLES:...

Публикувано на 2021-03-02

Абревиатура: Inclusive Bubbles Стартова дата: 01.03.2021 Крайна дата:  31. 08. 2022 Продължителност: 12 месеца (+ 6...

Изграждане на приобщаващо общество чрез подкрепа на ранно детско...

Публикувано на 2019-12-05

Абривиатура: BE-CHILD Стартова дата: 01.12. 2019 Крайна дата: 31. 05. 2022  Продължителност: 30 месеца    Проектът BE...

ДА СЕ ИЗПРАВИМ СРЕЩУ ЕКСТРЕМИЗМА

Публикувано на 2019-11-11

 Проектът „Да се изправим срещу екстремизма“ е проект по КД1 на програма Еразъм +. Той се проведе от 21...

Приобщаващо и иновативно STE (A) M образование заученици със СОП

Публикувано на 2019-10-22

Абривиaтура : STEAM4SEN Стартова дата: 01-09-2019 Финална дата: 28-02-2022 Продължителност: 30 месеца   НАРУ е...

Меню