Национална асоциация на ресурсните учители

България

НАРУ СИ ПАРТНИРА С ХОЛАНДСКИ ОБУЧИТЕЛИ

Публикувано на 2017-12-14

В рамките на проекта SENTYR ще бъдат обучени младежки работници, които на свой ред ще помогнат на младежи в риск да подобрят шансовете си за професионална реализация като развият предприемаческите си умения чрез по-добро себепознание и увереност в собствените си способности. 

Представете накратко себе си и Вашите организации?

 

  Казвам се д-р АгнешкаКонопкаи съм международно признат експерт и автор в областта на самопознанието и осъзнаването на емоциите в контекста на Compositionwork и теорията за диалогичния аз. Имам докторска степен по психология на емоциите. Съосновател съм на  Compositionwork,  пиша за Cambridge University Press и съм съавтор на 'Dialogical Self Theory. Positioning and Counter-positioning in a Globalizing Society’ заедно с професор Хюбърт Хърман. Освен това съм автор, самостоятелно или в колектив, на много статии и глави от книги, посветени на емоционалното развитие, идентичността, диалогичният „Аз“ и composition work, публикувани на английски, нидерландски, японски, гръцки и полски език. Имам частна практика като терапевт, обучител и коуч в Нидерландия.

 

  Казвам се д-р Вим ван Беерс и съм коуч, медиатор и консултант. Имам докторска степен по организационна психология с дисертация, посветена на справянето със стреса. В продължение на седем години и половина съм работил като вътрешен консултант за Philips в Холандия, след което над 20 години бях служител, мениджър и директор в Schouten & Nelissen. Автор съм на няколко книги, посветени на ефективния и ориентиран към резултатите мениджмънт: 'Resultaatgericht Management' (съвместно Ян Шаутен; 1993 -2005), 'Presteren: haal eruit wat erin zit' (2009) и 'Het grote boek over Human Performance Management' (2012)

 Нашата организация Compositionwork осигурява специализирани обучения и коучинг за професионалисти (психолози, обучители, коучове) и  групи от хора, заинтересовани от личностното си развитие, от самопознанието и от това да имат осъзнати емоции.

 

  Казвам се Мартин Мейма и съм изследовател в областта на мениджмънта и организациите от Университета на Грьонинген. Специализирам в комбинирането на интуицията и интуитивните подходи с бизнес теориите. Аз съм обучен фасилитатор на бизнес констелации и съм преминал през  различни курсове за развиване на интуцицията.

 Работилсъм за IBM и Syntens, местна консултантска фирма, субдидирана от министерството на икономиката, за да съветва малки и средни предприятия по отношение на иновациите и растежа.

 През 2007 създадох своя собствена компания, в която съм коуч, обучител и консултант. ПРедоставяме различни услуги за обучения и коучинг посветени на това как да използваме бизнес интуицията, за да дадем тласък на бизнеса си по начин, който ни пасва и ще е полезен на нас, клинтитете ни, обществото и планетата.

 Използвам креативността си, за да създавам начини на работа, които резонират с публиката, така че тя да бъде силно повлияна. Благодарение на опита си в мениджмънта и уменията ми, свързани с интуитивните методи, аз знам как да изведа личчностното и бизнес развитие на следващото ниво. В резултат клиентите ми са много удовлетворени.

 Аз съм Демян Бургеник. Роден съм в Патагония, Аржентина и вече пет години живея в Нидерландия, където научих нидерландски и изградих значителна мрежа от контакти и клиенти.

 Участвам  в разнообрзни проекти, свързани със социално предприемачество, които създават нови възможности, създават по-добра среда и стимулират  хората да открият силните си страни и да ги реализират. Работя с общината в Амстердам и с различни местни и младежки НПО. Водя обучения по социални и предприемачески умения за НПО.

 Консултирал съм и съм обучавал различни организаци и общности по света. Освен заниманията си с обучения и коучинг, в момента работя и по три проекта в Нидерландия, свързани с усточивост, интеграция, здравеопазване и обединяване на усилията на социалните предприятия, гражданите и общините.

 Постоянно търся нови подходи и начини за решаване на проблемите. Това създава нови възможности и е източник на енергия за действие и сътрудничество.

 Business Intuition подкрепя и насочва хора и организации, които искат да развият пълния си потенциал. Правим това посредством  индивидуален, екипен и мениджърски коучинг, както и чрез разнообразни обучителни програми. В основата на всички услуги стои комбинация от управленско ноу-хау и интуитивни методи и подходи. По този начин помагаме на хората и организациите да се възползват от скрити до този момент ресурси. Освен това ние предоставяме системен и холистичен подход за решаването на проблемите в бизнеса, който отваря нови възможности и води до трайни резултати, които са от полза за хората, за планетата и за печалбите.

Защо е важно да развиваме самопознанието си?

 Себе-познанието е в основата на автентичните ни избори, които правим и позволява на хората да живеят по-пълноценно. То включва осъзнаване и приемане на собствените ни емоции и потребности, като по този начин ни служи за ориентир и здрава основа, изградена на базата на автентичните ни нужди и възможности. Само ако са наясно с истинските си чувства хората могат да се справят с предизвикателствата на живота. Хората, които нямат тази нагласа са склонни да се подадат на очакванията на околните и на културно обусловени  „предписания“.

 Самопознанието е необходимата основа за самореализацията. Човек не може да реализира собствения си потенциал ако не е наясно с него. Развивайки себе-познанието си откриваме своето уникално „Аз“ и неговия капацитет, а така черпим сили, за да продължи да се развиваме. За нас самопознание не означава просто да научиш кой е личностният ти тип, а способността да си в постоянен досег с отделните части на Аз-а и със своите чувства, за да имаш здрава основа в самия себе си, ясна представа за това кой си всъщност и да пряка връзка със своите чувства и потребности.

Защо е важна интуицията в бизнеса?

 Бизнес интуицията е уникална концепция, която интегрира интуитивния подход в бизнес среда. В този бързо променящ се и сложен свят е невъзможно да използваме рационалния си ум, за да вземаме решения и да предприемаме конкретни стъпки. Трябва да намерим други начини за вземане на решения и постигане на успех..

 Използвайки  чистата си интуиция и интуитивните  подходи като бизнес констелациите, визуализациите и енергийната работа ще може да освободите ресурси, които ще създадат успех в няколко направления. Не само ще постигнете просперитет, а и енергия, здраве и щастие. Допълнителен бонус  е , че ще установите, че като следвате своята чиста интуиция ще създавате проекти, които ще са полезни на Вас и на света около вас. .

 Намерили сме начини да модифицираме духовната, енергийна и интуитивна мъдрост и практики, така че да пасват на нуждите на Вашия бизнес. На базата на опита си и на познанията си областта на мениджмънта сме създали нови методи и подходи, които помагат на хората от бизнеса да печелят  от интуицията  и интуитивните методи.

 Освен това всички ние се нуждаем от нов начин, по който да гледаме на правенето на пари, да използваме ресурсите и да се отнасяме към другите хора на планетата. Като използваме своята интуиция и интуитивните методи в бизнес среда ще създадем един по-добър свят, в който ще правим бизнес по начин, който е полезен за хората във и извън нашата организация, за клиентите и за планетата, като същевременно ще генерираме печалба.

 Не на последно място работим и върху личностното развитие, защото Ви помага да се свържете по-лесносъс своята бизнес интуиция и Ви дава свободата и силата да предприемате правилните  действия.


В кои страни по света сте водели обучения до момента?

 Compositionwork досега има проведени курсове в Нидерландия, Полша, Япония, САЩ, Китай и Гърция

 Bussiness Intuition e работила в Португалия, Испания, Полша, Гърция, Панама, Чили, Унгария, Аржентина, Холандия и Франция


Представете на кратко обучението, което проведохте в България.

 Семинарът бе насочен към хора, които търсят личностно и професионално развитие, както и към всеки, коуч, обучител и специалист в областта на човешките ресурси, който иска да подобри резултатите в работата си.

В нашите семинари се учи посредством преживяване и изследване, а не чрез слушане и разбиране. По този начин прозренията и трансформациите, до които се достига са много по-дълбоки и устойчиви във времето.

А в резултат участниците постигнаха по пълноценно себе-познание, свързаха се със своя вътрешен компас, който да им помогне да предприемат правилните стъпки, за да постигнат свободата, която им е необходима, за да станат професионалистите, които могат да бъдат.

 

Logo
Регистър на ресурсните учители и специалисти
http://www.teach.bg

Последно от НАРУ

GIAFF4ID - Електронен бюлетин - брой 2

Публикувано на 2024-04-02

https://drive.google.com/file/d/1cWBrGSDD5fC5Ebz6j73Ybyk6ybWEGgnc/view?usp=sharing

Образователни експерти от Северна Македония бяха на посещение в София

Публикувано на 2024-03-02

Група от образователни експерти от Северна Македония бяха на работно посещение в София. Визитата се проведе...

Зимна школа на НАРУ 2024

Публикувано на 2024-02-22

За поредна година Национална асоциация на ресурсните учители организира своето зимно издание на Школа за...

Ново методическо ръководство и ресурси за работа в начален етап по...

Публикувано на 2024-01-18

Екипът на проект SEN Power създаде методическо ръководство и онлайн платформа с ресурси за обучение по...

НАРУ участва в конференция за активно гражданство в Европа

Публикувано на 2023-12-06

На 05.12.2023 г. Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ) взе участие във Валоризационна конференция...

Logo
Регистър на ресурсните учители и специалисти
http://www.teach.bg

Последно от ПРОЕКТИ

АЛТЕРНАТИВНИ ПОДХОДИ В РАБОТАТА С МЛАДЕЖИ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛНО ПОВЕДЕНИЕ

Публикувано на 2023-08-04

Проект : KA220-YOU - Партньорства за сътрудничество, Младеж, Програма Еразъм+ Акроним: C-C-B-Y Начална дата на...

Проект „Бъди до мен“

Публикувано на 2022-05-10

Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ) е партньор по проект „Бъди до мен“ (Stand By Me), който се...

Видеа по Проект STEAM4SEN

Публикувано на 2022-03-02

В периода април - юни 2021 година по проект STEAM4SEN бяха осъществени 4 практически дейности – по една в 124 ОУ...

ЗНАНИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА

Публикувано на 2021-09-13

Начална дата: 01.09.2021 Крайна дата: 01.02.2021 Продължителност: 18 месеца  Проект "Знания за правата на човека" се...

ВКЛЮЧВАЩИ БАЛОНЧЕТА:МЛАДЕЖКО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В ДЕЙСТВИЕ/INCLUSIVE BUBBLES:...

Публикувано на 2021-03-02

Абревиатура: Inclusive Bubbles Стартова дата: 01.03.2021 Крайна дата:  31. 08. 2022 Продължителност: 12 месеца (+ 6...

Меню