Национална асоциация на ресурсните учители

България

НАРУ СИ ПАРТНИРА С ХОЛАНДСКИ ОБУЧИТЕЛИ

Публикувано на 2017-12-14

В рамките на проекта SENTYR ще бъдат обучени младежки работници, които на свой ред ще помогнат на младежи в риск да подобрят шансовете си за професионална реализация като развият предприемаческите си умения чрез по-добро себепознание и увереност в собствените си способности. 

Представете накратко себе си и Вашите организации?

 

  Казвам се д-р АгнешкаКонопкаи съм международно признат експерт и автор в областта на самопознанието и осъзнаването на емоциите в контекста на Compositionwork и теорията за диалогичния аз. Имам докторска степен по психология на емоциите. Съосновател съм на  Compositionwork,  пиша за Cambridge University Press и съм съавтор на 'Dialogical Self Theory. Positioning and Counter-positioning in a Globalizing Society’ заедно с професор Хюбърт Хърман. Освен това съм автор, самостоятелно или в колектив, на много статии и глави от книги, посветени на емоционалното развитие, идентичността, диалогичният „Аз“ и composition work, публикувани на английски, нидерландски, японски, гръцки и полски език. Имам частна практика като терапевт, обучител и коуч в Нидерландия.

 

  Казвам се д-р Вим ван Беерс и съм коуч, медиатор и консултант. Имам докторска степен по организационна психология с дисертация, посветена на справянето със стреса. В продължение на седем години и половина съм работил като вътрешен консултант за Philips в Холандия, след което над 20 години бях служител, мениджър и директор в Schouten & Nelissen. Автор съм на няколко книги, посветени на ефективния и ориентиран към резултатите мениджмънт: 'Resultaatgericht Management' (съвместно Ян Шаутен; 1993 -2005), 'Presteren: haal eruit wat erin zit' (2009) и 'Het grote boek over Human Performance Management' (2012)

 Нашата организация Compositionwork осигурява специализирани обучения и коучинг за професионалисти (психолози, обучители, коучове) и  групи от хора, заинтересовани от личностното си развитие, от самопознанието и от това да имат осъзнати емоции.

 

  Казвам се Мартин Мейма и съм изследовател в областта на мениджмънта и организациите от Университета на Грьонинген. Специализирам в комбинирането на интуицията и интуитивните подходи с бизнес теориите. Аз съм обучен фасилитатор на бизнес констелации и съм преминал през  различни курсове за развиване на интуцицията.

 Работилсъм за IBM и Syntens, местна консултантска фирма, субдидирана от министерството на икономиката, за да съветва малки и средни предприятия по отношение на иновациите и растежа.

 През 2007 създадох своя собствена компания, в която съм коуч, обучител и консултант. ПРедоставяме различни услуги за обучения и коучинг посветени на това как да използваме бизнес интуицията, за да дадем тласък на бизнеса си по начин, който ни пасва и ще е полезен на нас, клинтитете ни, обществото и планетата.

 Използвам креативността си, за да създавам начини на работа, които резонират с публиката, така че тя да бъде силно повлияна. Благодарение на опита си в мениджмънта и уменията ми, свързани с интуитивните методи, аз знам как да изведа личчностното и бизнес развитие на следващото ниво. В резултат клиентите ми са много удовлетворени.

 Аз съм Демян Бургеник. Роден съм в Патагония, Аржентина и вече пет години живея в Нидерландия, където научих нидерландски и изградих значителна мрежа от контакти и клиенти.

 Участвам  в разнообрзни проекти, свързани със социално предприемачество, които създават нови възможности, създават по-добра среда и стимулират  хората да открият силните си страни и да ги реализират. Работя с общината в Амстердам и с различни местни и младежки НПО. Водя обучения по социални и предприемачески умения за НПО.

 Консултирал съм и съм обучавал различни организаци и общности по света. Освен заниманията си с обучения и коучинг, в момента работя и по три проекта в Нидерландия, свързани с усточивост, интеграция, здравеопазване и обединяване на усилията на социалните предприятия, гражданите и общините.

 Постоянно търся нови подходи и начини за решаване на проблемите. Това създава нови възможности и е източник на енергия за действие и сътрудничество.

 Business Intuition подкрепя и насочва хора и организации, които искат да развият пълния си потенциал. Правим това посредством  индивидуален, екипен и мениджърски коучинг, както и чрез разнообразни обучителни програми. В основата на всички услуги стои комбинация от управленско ноу-хау и интуитивни методи и подходи. По този начин помагаме на хората и организациите да се възползват от скрити до този момент ресурси. Освен това ние предоставяме системен и холистичен подход за решаването на проблемите в бизнеса, който отваря нови възможности и води до трайни резултати, които са от полза за хората, за планетата и за печалбите.

Защо е важно да развиваме самопознанието си?

 Себе-познанието е в основата на автентичните ни избори, които правим и позволява на хората да живеят по-пълноценно. То включва осъзнаване и приемане на собствените ни емоции и потребности, като по този начин ни служи за ориентир и здрава основа, изградена на базата на автентичните ни нужди и възможности. Само ако са наясно с истинските си чувства хората могат да се справят с предизвикателствата на живота. Хората, които нямат тази нагласа са склонни да се подадат на очакванията на околните и на културно обусловени  „предписания“.

 Самопознанието е необходимата основа за самореализацията. Човек не може да реализира собствения си потенциал ако не е наясно с него. Развивайки себе-познанието си откриваме своето уникално „Аз“ и неговия капацитет, а така черпим сили, за да продължи да се развиваме. За нас самопознание не означава просто да научиш кой е личностният ти тип, а способността да си в постоянен досег с отделните части на Аз-а и със своите чувства, за да имаш здрава основа в самия себе си, ясна представа за това кой си всъщност и да пряка връзка със своите чувства и потребности.

Защо е важна интуицията в бизнеса?

 Бизнес интуицията е уникална концепция, която интегрира интуитивния подход в бизнес среда. В този бързо променящ се и сложен свят е невъзможно да използваме рационалния си ум, за да вземаме решения и да предприемаме конкретни стъпки. Трябва да намерим други начини за вземане на решения и постигане на успех..

 Използвайки  чистата си интуиция и интуитивните  подходи като бизнес констелациите, визуализациите и енергийната работа ще може да освободите ресурси, които ще създадат успех в няколко направления. Не само ще постигнете просперитет, а и енергия, здраве и щастие. Допълнителен бонус  е , че ще установите, че като следвате своята чиста интуиция ще създавате проекти, които ще са полезни на Вас и на света около вас. .

 Намерили сме начини да модифицираме духовната, енергийна и интуитивна мъдрост и практики, така че да пасват на нуждите на Вашия бизнес. На базата на опита си и на познанията си областта на мениджмънта сме създали нови методи и подходи, които помагат на хората от бизнеса да печелят  от интуицията  и интуитивните методи.

 Освен това всички ние се нуждаем от нов начин, по който да гледаме на правенето на пари, да използваме ресурсите и да се отнасяме към другите хора на планетата. Като използваме своята интуиция и интуитивните методи в бизнес среда ще създадем един по-добър свят, в който ще правим бизнес по начин, който е полезен за хората във и извън нашата организация, за клиентите и за планетата, като същевременно ще генерираме печалба.

 Не на последно място работим и върху личностното развитие, защото Ви помага да се свържете по-лесносъс своята бизнес интуиция и Ви дава свободата и силата да предприемате правилните  действия.


В кои страни по света сте водели обучения до момента?

 Compositionwork досега има проведени курсове в Нидерландия, Полша, Япония, САЩ, Китай и Гърция

 Bussiness Intuition e работила в Португалия, Испания, Полша, Гърция, Панама, Чили, Унгария, Аржентина, Холандия и Франция


Представете на кратко обучението, което проведохте в България.

 Семинарът бе насочен към хора, които търсят личностно и професионално развитие, както и към всеки, коуч, обучител и специалист в областта на човешките ресурси, който иска да подобри резултатите в работата си.

В нашите семинари се учи посредством преживяване и изследване, а не чрез слушане и разбиране. По този начин прозренията и трансформациите, до които се достига са много по-дълбоки и устойчиви във времето.

А в резултат участниците постигнаха по пълноценно себе-познание, свързаха се със своя вътрешен компас, който да им помогне да предприемат правилните стъпки, за да постигнат свободата, която им е необходима, за да станат професионалистите, които могат да бъдат.

 

Logo
Регистър на ресурсните учители и специалисти
http://www.teach.bg

Последно от НАРУ

Проведе се фокус група по проект SENTYR

Публикувано на 2018-12-07

На 06.12.2018 се проведе 3 поредна фокус група под формата на международна Skype среща, координирана от НАРУ. Беше...

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ ПО ПРОГРАМА ,,ЕРАЗЪМ+" ЗА 2018

Публикувано на 2018-12-06

В тържествената зала на Военния клуб в София се проведе валоризационна конференция за 2018г. По време на...

Проведе се уебинар"Как да включваме младежи с увреждания в младежки...

Публикувано на 2018-12-05

Днес се проведе уебинар на тема "Как да включваме младежи с увреждания в младежки дейности?". Основен фокус на...

КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ЛИЧНА ПОМОЩ?ПЕТ ВЪПРОСА

Публикувано на 2018-11-29

 В последните дни много се дискутира относно законопроекта за лична помощ на хората с увреждания. Това е...

Регионален форум "Книгата е моята светлина" се проведе в РЦПППО, Враца

Публикувано на 2018-11-13

В деня на незрящите, 13.11.2018,  във Враца се проведе регионален форум "Книгата е моята светлина" - споделено от...

Logo
Регистър на ресурсните учители и специалисти
http://www.teach.bg

Последно от ПРОЕКТИ

„Стъпка по стъпка от училище към пазара на труда „

Публикувано на 2018-06-07

Европейска доброволческа служба Продължителност: Начална дата: 01-05-2018 Крайна дата: 28 -02-2019  

Европейско училище за общностно организиране

Публикувано на 2018-02-02

Времеви обхват: 12.2015  до 09.2018. Партньори: Полша - Асоциация “Bona Fides” (основен кандидат) България –...

Eвропейска доброволческа служба- ЕДС, “Стъпка по стъпка oт училище към...

Публикувано на 2018-02-02

Стартова дата: 01.05.2018 Финална дата: 28.02.2019 Проектът, Европейска доброволческа служба “Стъпка по стъпка...

Online Platform for Exchange of Special Needs Youth Work Methods (OPEN)

Публикувано на 2018-02-02

Продължителност: Начална дата: 01-07-2017 Крайна дата: 28 -02-2019 Партньори: National Association of Resource Teachers - Bulgaria Center for Youth...

Self-Awareness and Entrepreneurship of Youth in Risk (SENTYR)

Публикувано на 2018-02-02

Продължителност: 01-10-2017 - 30-09-2019 Партньори: Бъдеще за всички нас- BG Business Intuition/Martijn Meima Coaching- NL Igdir Il Milli Egitim...

Меню